Sunday, June 23, 2013

Teletina u sosu

Teletina u sosu



Sastojci:
4 teleće šnicle srednje veličine,
200 g šampinjona,
1 kisela jabuka,
2 čena belog luka,
100 g kisele pavlake,
 kašičica parmezana,
kašičica suvog biljnog začina,
so, biber,
 maslac za prženje,
 ljuta papričica,
svež paradajz,
biber u zrnu

PRIPREMA
Šnicle posolite i pobiberite, pa ih stavite u frižider da odstoje nekoliko sati. Beli i crni luk isecite na kockice, a šampinjone na listiće. Pripremljene šnicle propržite s obe strane na istopljenom maslacu, izvadite ih i ostavite na toplom, a u istoj masnoći propržite beli i crni luk. Dodajte šampinjone i pustite da ispari voda koju puste, a zatim umešajte pavlaku i suvi biljni začin. Dobro promešajte i pospite na kraju umešajte parmezan. Paradajz i ljutu papriku ispecite kratko na grilu ili teflonu, pa servirajte pored šnicli koje ste prelili sosom i posuli zrnima bibera.

0 comments:

Post a Comment