Sunday, June 23, 2013

Biftek na lisabonski način

Biftek na lisabonski način



Potrebni sastojci za 4 osobe:
- 800g bifteka
- 1 kašičica senfa
- 40g putera
- 1 kašičica Vegete

Za preliv:
- 25g brašna ili gustina
- 250ml mleka
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica grubo mrvljenog bibera
- 100ml pavlake za kuvanje

Za prilog:
- 600g mahuna
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 500g njoka
- so

Priprema:
1. Isecite biftek na šnicle, pospite Vegetom i premažite senfom. Istopite puter u tiganju i zapecite bifteke sa obe strane, a zatim dodajte malo vode i ostavite meso da se peče još 15-20 minuta na vatri srednje jačine. Kada bifteci budu pečeni, izvadite ih iz posude i sklonite sa strane.
2. Pomešajte brašno ili gustin sa hladnim mlekom i pavlakom za kuvanje. Tako promešanu smesu prespite u posudu u kojoj ste pekli meso, dodajte vegetu, biber, limunov sok i kuvajte dok se preliv blago zgusne. Po potrebi dodajte malo vode.
3. Mahune kuvajte u prokuvaloj i posoljenoj vodi 10 minuta, ocedite ih i prelijte maslinovim uljem koje ste pomešali sa iseckanim belim lukom.
4. Posebno skuvajte njoke.

Posluživanje
Uz tople bifteke poslužite pripremljeni preliv, njoke i mahune.
Savet plus
Bifteke možete staviti u marinadu od senfa i Vegete i dan ranije.

0 comments:

Post a Comment