Govedina na engleski način
Sastojci:
500 g goveđeg bifteka
500 g pečuraka
200 g lisnatog testa
4 tanka režnja šunke
2 kašike senfa
2 umućena žumanca
maslinovo ulje
biber i so
Priprema:
Zagrejte na jakoj vatri 2 kašike ulja. Začinite goveđi file solju i biberom. Pržite biftek u tiganju sa svih strana dok ne postane braonkast, (ne okrećite dok ne potamni). Ostavite meso da se ohladi i premažite ga senfom.
Iseckajte pečurke. Na blagoj vatri kuvajte dok ne izađe voda, pa ohladite. Režnjeve šunke stavite na komad folije, prekrijte pečurkama, pa stavite govedinu i umotajte krajeve oko mesa, koristeći plastičnu kesu da biste što bolje stisnuli. Ostavite u frižideru 20 minuta.
Na komad lisnatog testa stavite file. Umutite žumanca i četkicom pređite po ivicama, pa umotajte krajeve. Isecite višak testa. Stavite u tepsiju, premažite jajetom i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ponovo premažite testo jajetom, zasecite na nekoliko mesta. Pospite solju i pecite 25-35 minuta. Testo će biti zlatasto kada jelo bude gotovo. Izvaditi iz rerne najmanje 10 minuta pre posluženja. Seći na režnjeve od 2,5 centimetra i služiti.
Search This Blog
Sunday, June 23, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment