Junetina u testu
Za 6 osoba:
750 g junetine od buta,
2 glavice crvenog luka,
3 šargarepe,
2 kesice ljutog kečapa,
2 kašike senfa, kašika skrobnog brašna,
2 paketa zamrznutog testa,
2 kašičice majčine dušice,
8 dl supe od povrća iz kocke,
4 kašike maslinovog ulja i
so.
Meso isecite na kockice, uvaljajte u skrobno brašno i na vrelom ulju u većem tiganjeu kratko propržite. Meso izvadite iz tiganja, ostavite sa strane, pa u istom tiganju izdinstajte seckani luk i šargarepu isečenu na kockice. Dodajte senf, majčinu dušicu, preprženo meso i ljuti kečap. Posolite, prelijte supom iz kocke, poklopite i kuvajte 30 minuta na slaboj temperaturi. U međuvremenu dva gotova testa odmrznite na sobnoj temperaturi i istanjite. Ovalnu vatrostalnu posudu obložite kolačarskim papirom i spolja i iznutra. Zatim posudu samo iznutra obložite jednim delom istanjenog testa i izbockajte ga viljuškom. Odozgo rasporedite pripremljenu mešavinu mesa i povrća i sve pažljivo prekrijte drugim delom istanjenog testa. Nekoliko traka od testa ostavite za ukrašavanje. U sredini izbušite rupu za ispuštanje pare i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Servirajte toplo.
Search This Blog
Sunday, June 23, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment