Sunday, June 23, 2013

Junetina u testu

Junetina u testu



Za 6 osoba:
750 g junetine od buta,
2 glavice crvenog luka,
3 šargarepe,
2 kesice ljutog kečapa,
2 kašike senfa, kašika skrobnog brašna,
2 paketa zamrznutog testa,
2 kašičice majčine dušice,
8 dl supe od povrća iz kocke,
 4 kašike maslinovog ulja i
so.

Meso isecite na kockice, uvaljajte u skrobno brašno i na vrelom ulju u većem tiganjeu kratko propržite. Meso izvadite iz tiganja, ostavite sa strane, pa u istom tiganju izdinstajte seckani luk i šargarepu isečenu na kockice. Dodajte senf, majčinu dušicu, preprženo meso i ljuti kečap. Posolite, prelijte supom iz kocke, poklopite i kuvajte 30 minuta na slaboj temperaturi. U međuvremenu dva gotova testa odmrznite na sobnoj temperaturi i istanjite. Ovalnu vatrostalnu posudu obložite kolačarskim papirom i spolja i iznutra. Zatim posudu samo iznutra obložite jednim delom istanjenog testa i izbockajte ga viljuškom. Odozgo rasporedite pripremljenu mešavinu mesa i povrća i sve pažljivo prekrijte drugim delom istanjenog testa. Nekoliko traka od testa ostavite za ukrašavanje. U sredini izbušite rupu za ispuštanje pare i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment