Sunday, June 23, 2013

Juneći medaljoni u sosu od pečuraka

Juneći medaljoni u sosu od pečuraka



Za 4 osobe potrebno je:
8 telećih medaljona (meso od buta),
500 g šampinjona,
50 g butera,
3 kašike ulja,
glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
kašika brašna,
1 dl belog vina,
2 dl kisele pavlake,
sok od 1 limuna,
kašika senfa,
lovorov list,
so i biber po ukusu.

Medaljone posolite i pobiberite najmanje 30 minuta pre spremanja. Ulje u tiganju pomešajte sa buterom i kada se dobro zagreje ispržite medaljone podjednako sa obe strane. Izvadite ih iz tiganja i odložite sa strane, a umesto mesa propržite očišćene šampinjone. Zatim pripremite preliv tako što ćete sitno iseckani crni i beli luk izdinstati na ulju, pa dodati brašno i belo vino, so, biber, limunov sok i lovorov list. Posle 15 minuta procedite sos i umešajte pavlaku i šampinjone, posolite i pobiberite ako je potrebno. Prelijte preko medaljona i kao prilog poslužite pirinač.

0 comments:

Post a Comment