Ljuta teletina u rakiji s kuvanim voćem
Sastojci:
4 teleća odreska
1-2 čašice kruškovače ili šljivovice
1/2 limenke konzervisanog mešanog voća
50 g grožđica
so, biber
maslac, ulje
malo crnog vina
Priprema:
Odreske natrljati biberom i solju, prelijemo ih rakijom i ostaviti 15 minuta u zatvorenoj posudi. Na malo maslinovog ulja prepržiti odreske s obe strane. Izvaditi odrekse, složiti ih na zagrejanu posudu i ostaviti na toplom. Za to vreme na malo maslaca lagano prepržiti voće tek toliko da omekša.
Rasporediti voće po odrescima pa sve preliti zagriejanim crnim vinom u kome smo kratko prokuvali grožđice. Poslužite uz kuvanu rižu ili pečeni krompir i salatu po izboru.
Search This Blog
Sunday, June 23, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment