Thursday, May 9, 2013

Uvijena junetina

Uvijena junetina

Uvijena junetina

Sastojci
  • 4 juneće šnicle, 
  • senf, 
  • so, 
  • biber, 
  • 4 velike tanke šnite praške šunke, 
  • nekoliko kiselih krastavčića, 
  • 2 čena belog luka, brašno 
ZA SOS
  • glavica crnog luka, 
  • 2 čena belog luka, 
  • 2 šargarepe, 
  • kašika pelat paradajza, 
  • 30 ml crnog vina, 
  • 50 ml juneće supe
Priprema

Juneće šnicle istucite tučkom za meso, posolite i pobiberite s obe strane, pa premažite senfom samo s one strane na koju dolazi punjenje. Na svaku šniclu složite štapiće kiselih krastavčića i zarolajte, te vežite koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, višak otresite i pržite na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Nalijte vodom i dinstajte dok ne omekšaju. Izvadite ih i ostavite sa strane. Na istom ulju dinstajte seckani crni luk, dodajte paradajz, izgnječeni beli luk, biber i šargarepu isečenu na štapiće. Tokom dinstanja dolivajte prvo supu, pa vino. U saft koji se polako krčka spustite rolnice, pokrijte sud i kuvajte na laganoj vatri. Rolnice povremeno okrećite. Na kraju ih izvadite, zamotajte u foliju i ostavite da se prohlade. Sos kuvajte još malo, ali tako da ne bude previše gust. Isečene rolnice poslužite sa sosom.

0 comments:

Post a Comment