Uvijena junetina
Sastojci
- 4 juneće šnicle,
- senf,
- so,
- biber,
- 4 velike tanke šnite praške šunke,
- nekoliko kiselih krastavčića,
- 2 čena belog luka, brašno
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 šargarepe,
- kašika pelat paradajza,
- 30 ml crnog vina,
- 50 ml juneće supe
Juneće šnicle istucite tučkom za meso, posolite i pobiberite s obe strane, pa premažite senfom samo s one strane na koju dolazi punjenje. Na svaku šniclu složite štapiće kiselih krastavčića i zarolajte, te vežite koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, višak otresite i pržite na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Nalijte vodom i dinstajte dok ne omekšaju. Izvadite ih i ostavite sa strane. Na istom ulju dinstajte seckani crni luk, dodajte paradajz, izgnječeni beli luk, biber i šargarepu isečenu na štapiće. Tokom dinstanja dolivajte prvo supu, pa vino. U saft koji se polako krčka spustite rolnice, pokrijte sud i kuvajte na laganoj vatri. Rolnice povremeno okrećite. Na kraju ih izvadite, zamotajte u foliju i ostavite da se prohlade. Sos kuvajte još malo, ali tako da ne bude previše gust. Isečene rolnice poslužite sa sosom.
0 comments:
Post a Comment