Tuesday, May 14, 2013

Teletina u sosu od badema

Teletina u sosu od badema




Sastojci (za četiri osobe)

  • 600 g telećih šnicli
  • 1 kašika univerzalnog začina
  • 30 g brašna, 
  • 30 g maslaca
  • 100 g mlevenih oljuštenih badema, 
  • 50 ml vode
  • prstohvat cimeta
  • 50 ml vina, 
  • 100 ml mleka


NAČIN PRIPREME
Teleće šnicle izlupajte, pospite ih začinom, a zatim jednu stranu šnicle uvaljajte u brašno. Pecite ih sa svake strane 3-4 minuta na zagrejanom maslacu, ali prvo na pobrašnjenoj strani. Nastavite da ih dinstate u otklopljenoj posudi, podlivajući s malo vode, oko 15 minuta. Dinstane šnicle izvadite, stavite na toplo mesto, a na istoj masnoći kratko propržite mlevene bademe. Podlijte vodom i kratko kuvajte. Šnicle vratite u tiganj, dodajte cimet, vino, mleko i kuvajte još 2 minuta. Pečene šnicle poslužite sa sosom, listićima badema i salatom po želji.

0 comments:

Post a Comment