Sastojci (za četiri osobe)
- 600 g telećih šnicli
- 1 kašika univerzalnog začina
- 30 g brašna,
- 30 g maslaca
- 100 g mlevenih oljuštenih badema,
- 50 ml vode
- prstohvat cimeta
- 50 ml vina,
- 100 ml mleka
NAČIN PRIPREME
Teleće šnicle izlupajte, pospite ih začinom, a zatim jednu stranu šnicle uvaljajte u brašno. Pecite ih sa svake strane 3-4 minuta na zagrejanom maslacu, ali prvo na pobrašnjenoj strani. Nastavite da ih dinstate u otklopljenoj posudi, podlivajući s malo vode, oko 15 minuta. Dinstane šnicle izvadite, stavite na toplo mesto, a na istoj masnoći kratko propržite mlevene bademe. Podlijte vodom i kratko kuvajte. Šnicle vratite u tiganj, dodajte cimet, vino, mleko i kuvajte još 2 minuta. Pečene šnicle poslužite sa sosom, listićima badema i salatom po želji.
0 comments:
Post a Comment