Wednesday, May 15, 2013

Pržena govedina s lukom

Pržena govedina s lukom



Sastojci:

  • 300 g goveđeg mesa
  • 400 g crnog luka
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 belance
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika belog vina
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika gustina



Priprema:
Isecite govedinu na rezance, preko nje prelijte 1 kašiku soja sosa pa promešajte da se sos rasporedi po mesu. Zatim tome dodajte jedno umućeno belance pa promešajte. Luk isecite krupnije rezance ili na krupnije komade ako koristite mladi luk pa stavite da se prži na ulju.
U drugoj posudi na malo ulja stavite meso da se prži. Gledaje da se komdići mesa ne slepe jedan za drugi. Kada je meso gotovo dobro ga ocedite od masnoće i dodajte u sud u kome se prži luk. Dodajte tome vino, šećer i gustin. Na kraju posolite ako nije dovoljno slano.
Pržena govedina sa lukom ili kineska govedina pržena s lukom se služi topla uz obareni pirinač kao prilog.

0 comments:

Post a Comment