Potrebni sastojci za 4 osobe:
- - 800g bifteka
- - 1 kašičica senfa
- - 40g putera
- - 1 kašičica Vegete
Za preliv:
- - 25g brašna ili gustina
- - 250ml mleka
- - 1 kašičica limunovog soka
- - 1 kašičica grubo mrvljenog bibera
- - 100ml pavlake za kuvanje
Za prilog:
- - 600g mahuna
- - 3 kašičice maslinovog ulja
- - 1 čen belog luka
- - 500g njoka
- - so
Priprema:
1. Isecite biftek na šnicle, pospite Vegetom i premažite senfom. Istopite puter u tiganju i zapecite bifteke sa obe strane, a zatim dodajte malo vode i ostavite meso da se peče još 15-20 minuta na vatri srednje jačine. Kada bifteci budu pečeni, izvadite ih iz posude i sklonite sa strane.
2. Pomešajte brašno ili gustin sa hladnim mlekom i pavlakom za kuvanje. Tako promešanu smesu prespite u posudu u kojoj ste pekli meso, dodajte vegetu, biber, limunov sok i kuvajte dok se preliv blago zgusne. Po potrebi dodajte malo vode.
3. Mahune kuvajte u prokuvaloj i posoljenoj vodi 10 minuta, ocedite ih i prelijte maslinovim uljem koje ste pomešali sa iseckanim belim lukom.
4. Posebno skuvajte njoke.
Posluživanje
Uz tople bifteke poslužite pripremljeni preliv, njoke i mahune.
Savet plus
Bifteke možete staviti u marinadu od senfa i Vegete i dan ranije.
0 comments:
Post a Comment