SASTAV
- 800 g junetine od buta
- 2 glavice crnog luka
- 300 g pelata paradajza
- 1 dl soka od paradajza
- 3 dl goveđe supe
- 1 dl crnog vina
- 400 g spiralne testenine
- bosiljak
- mešavina začina
- so, biber
Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati
dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.
0 comments:
Post a Comment