Saturday, May 11, 2013

Govedina sa paradajzom

Govedina sa paradajzom


SASTAV
  • 800 g junetine od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 300 g pelata paradajza
  • 1 dl soka od paradajza
  • 3 dl goveđe supe
  • 1 dl crnog vina
  • 400 g spiralne testenine
  • bosiljak
  • mešavina začina
  • so, biber
PRIPREMA
Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati
dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

0 comments:

Post a Comment