Špikovana teletina
Našpikujte meso
Kupite kilogram telećih leđa bez kostiju ili telećeg buta. Na dugačke štapiće isecite 1 tikvicu, pola crvene paprike i 1 deblju šnitu praške šunke, uvaljajte ih u mešavinu od dosta majčine dušice, ruzmarina i 1 čena belog luka, pa ih ubacite u meso po njegovoj dužini, praveći manji razmak između svakog štapića.
Propržite ga u tiganju
Uvežite meso kako bi tokom pečenja zadržalo svoj oblik. Uzmite tiganj dovoljno veliki za meso, sipajte 2 kašike maslinovog ulja, dodajte grančicu ruzamarina (ili 2 kašičice suvog) i dobro ga zagrejte. Ubacite meso i propržite ga okrećući ga sa svih strana pomoću dve varjače.
Ispecite ga
Prebacite meso na žicu od rerne koju ste postavili preko jednog pleha, prelijte ga s po pola čaše blage supe i belog vina i pecite oko 1 sat i 15 minuta.
Meso ne sme da se peče tako što ćete ga utopiti u sos: tako ćete postići da mu, na kraju, ukus bude delikatniji i da bude ukusno čak i kada je hladno. Da se ne bi previše isušilo tokom pečenja, povremeno ga prelivajte sokovima koji se skupljaju u plehu ispod žice. Na kraju ga istapkajte papirnim kuhinjskim ubrusom.
Vreme pečenja može malo da varira. Nakon oko 1 sat pečenja, probodite meso čačkalicom u njegovom srednjem delu: ako izađe prozirna tečnost, gotovo je. Izbegavajte, međutim, da mnogo produžavate vreme pečenja: teletina je uvek bolja kada je malo rozikasta a ne reš.
Ako ih ne iskoristite odmah, sokove od pečenja možete da sačuvate, proceđene, u frižideru čak do nedelju dana: mogu vam poslužiti pri kuvanju rižota ili kao baza za sos za pastu.
Thursday, May 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment